fbpx

Αποπνέει έναν αέρα ελευθερίας και προσκαλεί τους επισκέπτες του να αφεθούν στις γεύσεις του και να… το διασκεδάσουν! Το Spoon, ένα νεανικό all day στέκι με απολαυστικές συνταγές για όλα τα γούστα, προσφέρει value for money γευστικές εμπειρίες με ταυτότητα. Τι το κάνει να πρωταγωνιστεί στις καρδιές των καταναλωτών και γιατί αποτελεί ένα ισχυρό concept εστίασης στον χώρο του franchising; Ο κ. Δημήτρης Ηλίας, Ιδρυτής του Spoon μας μιλάει για ένα success story που κρατάει από το 2012.

Ο ιδρυτής του Spoon, κ. Δημήτρης Ηλίας

Ο ιδρυτής του Spoon, κ. Δημήτρης Ηλίας

Πως γεννήθηκε το Spoon;

Κατά την διάρκεια των σπουδών μου στο εξωτερικό ξεκίνησαν έντονα οι σκέψεις για την επόμενη ημέρα και την επαγγελματική μου αποκατάσταση. Οι επισκέψεις μου σε διάφορα μαγαζιά εστίασης με κουζίνες από διάφορες χώρες αποτέλεσαν λοιπόν την πηγή έμπνευσης. Την περίοδο εκείνη το παγωμένο γιαούρτι ήταν ένα ανερχόμενο προϊόν -και κάπως έτσι ξεκίνησε η ιδέα για το Spoon- δημιουργώντας ένα νεανικό κατάστημα με βασικό προϊόν το γιαούρτι. Η διακόσμηση και το στήσιμο του καταστήματος έγιναν με στόχο να μην ταυτιστεί το κατάστημα με το συγκεκριμένο προϊόν, γεγονός που στη συνέχεια μας επέτρεψε να κάνουμε την προϊοντική στροφή πολύ εύκολα.

Ποια είναι η ταυτότητά του και τι το κάνει να ξεχωρίζει στην αγορά;

Τα βασικά στοιχεία -και αυτά που το κάνουν να ξεχωρίζει- είναι η φρεσκάδα και ο νεανικός του χαρακτήρας. Επίσης, πρόκειται για ένα κατάστημα που προσφέρει γρήγορο και ποιοτικό φαγητό, καλύπτοντας μια μεγάλη γκάμα διατροφικών αναγκών. Δεν προσφέρουμε gourmet φαγητό ή κάποιου τύπου κουζίνα. Είμαστε ένα κατάστημα φτιαγμένο από ανθρώπους για ανθρώπους, με έμφαση στην πολύ καλή ποιότητα φαγητού σε συνδυασμό με πολύ προσιτές τιμές και άριστη εξυπηρέτηση.

Spoon: το νεανικό και "νόστιμο" στέκι της παρέας

Spoon: το νεανικό και “νόστιμο” στέκι της παρέας

 

Τι κάνει το Spoon ιδανικό για franchising;

Στα χρόνια λειτουργίας του καταστήματος έχουν γίνει μεγάλες και θετικές αλλαγές σε ό,τι αφορά την εξέλιξη, την τυποποίηση των διαδικασιών, τη δημιουργία πιστών πελατών και την εκπαίδευση των πελατών, έτσι ώστε να μας εμπιστεύονται σε ό,τι καινούριο κάνουμε. Αφουγκραζόμαστε ανάγκες και ανταποκρινόμαστε. Επίσης, η εμπειρία, η τεχνογνωσία και η συνεχής υποστήριξη από μεριάς μας, σε συνδυασμό με τη σκληρή δουλειά των ανθρώπων που εργάζονται για το εγχείρημα, είναι η καλύτερη υποθήκη για την περαιτέρω ανάπτυξη ενός επιτυχημένου δικτύου στην ελληνική αγορά.

Ποιο είναι το προφίλ του ιδανικού franchisee του Spoon;

Ο ιδανικός franchisee είναι φιλόδοξος, με ανήσυχο πνεύμα, που αναγνωρίζει τις πρωτοπόρες ιδέες και συμβαδίζει με την φιλοσοφία του franchising. Είναι σημαντικό επίσης να έχει ευχέρεια στην ανάπτυξη δημοσίων σχέσεων καθώς και επιχειρηματική διαίσθηση και διοικητικές ικανότητες.

Τα πιάτα του Spoon "προκαλούν" με τη γεύση και την πρωτοτυπία τους

Τα πιάτα του Spoon “προκαλούν” με τη γεύση και την πρωτοτυπία τους

 

Ποια είναι τα οφέλη που αποκομίζει ο franchisee επιλέγοντας το Spoon;

Με την είσοδό του στην οικογένεια του Spoon, ο συνεργάτης μας επωφελείται της φήμης της μητρικής εταιρείας, καθώς το ισχυρό brand name που έχουμε χτίσει ανοίγει τον δρόμο της κερδοφορίας. Επίσης,  βγαίνει κερδισμένος καθημερινά χάρη στην εμπειρία και την τεχνογνωσία μας. Αυτές τον εφοδιάζουν με τα κατάλληλα εργαλεία και γνώσεις, σε συνδυασμό με την εκπαίδευση και τη συνεχή υποστήριξη που του παρέχουμε. Τέλος, με τις κεντρικές διαφημιστικές ενέργειες που πραγματοποιεί η εταιρεία επωφελείται κάθε κατάστημα.

Επικοινωνήστε μαζί μας